Facebook

Kroegtuin regels

Algemeen: a. Alleen betalende leden van CW-7 kunnen gebruikmaken van de bartuin en de BBQ. b. I.v.m. planning de bartuin en BBQ tijdig reserveren bij de bar-cie. c. Degene die de sleutel in ontvangst neemt is verantwoordelijk voor het openen, afsluiten en schoon achterlaten van de bartuin.

  1. Er mag geen inventaris meegenomen worden buiten de bartuin, zoals tuinmeubilair, BBQ, glazen, statiegeldflessen, pannen, bestek e.d.
  2. I.v.m. geluidsoverlast dient het gebruik van de bartuin om 22.00 uur worden beëindigd.
  3. Bij gebruik van de BBQ geldt een bijdrage van € 5,00 + een borg van € 35,00 (schoonmaakkosten). Indien de BBQ zelf wordt schoongemaakt ontvang je de borg, na controle, retour.
Na gebruik bartuin en BBQ:
  1. De bartuin en eventueel de BBQ dienen schoon en opgeruimd opgeleverd te worden
  2. voor de volgende gebruiker (bij gebruik BBQ: de kraan van de gasfles dichtdraaien);
  3. De parasols omlaag, lichten uit, kussens opbergen en de tuindeur afsluiten.
  4. De sleutel dient direct na gebruik weer ingeleverd te worden bij de beheerder.
  5. De bartuin kan op twee manieren worden gebruikt:
    1. Zonder gebruik van barruimte
    2. Met gebruik van barruimte
    Zonder gebruik van barruimte:
    1. Het nuttigen van eigen consumpties is wel toegestaan.
    2. De barruimte blijft gesloten.
    Met gebruik van barruimte:
    1. Het nuttigen van eigen consumpties is niet toegestaan.
    2. Alleen mensen die op de barlijst staan kunnen de barruimte openen, hierbij zijn de barregels van toepassing.

    NB: Tijdens reguliere bardiensten valt de bartuin en het gebruik van de BBQ onder beheer van de kroeg.

    Afdrukken

Kroegregels

Openingstijden:

  • Maandag: 21.00-23.30 uur - Rookvrij
  • Woensdag: 22.00-00.30 uur
  • Vrijdag: 17.00-20.00 uur
  • Zaterdag: 23.00 uur - 02.00 uur

Algemene regels:

  1. Op maandagavond is de bardienst rookvrij. Rookvrije bardiensten op andere dagen is alleen mogelijk na overleg met de bar-cie (zie themamiddagen/avonden).
  2. Als niemand komt, mag - na het eerste uur - de bar worden afgesloten.
  3. Er mogen geen andere personen achter de bar staan en laat de bar niet onbeheerd achter.
  4. Een bardienst mag niet worden overgedragen. Bij beëindiging van je bardienst verlaat je altijd als laatste persoon de bar.
  5. De barkeeper betaalt zelf zijn/haar eigen drankje(s). Gratis rondjes van de bar is niet toegestaan. Zorg er wel voor dat je zelf matig drinkt en niet aangeschoten/dronken een bardienst staat te draaien.
  6. Let op dat geen eigen drank wordt geschonken in de kroeg en/of tuin.
  7. Drank meenemen uit de kroeg en/of tuin is toegestaan. Betaling vindplaats met strippenkaarten. Het is niet toegestaan glaswerk of statiegeldflessen, inclusief inventaris van de kroeg, mee te nemen naar huis en/of hof.
  8. Er wordt niets geplakt, vastgeprikt of opgehangen aan muren/op deuren e.d., dit om beschadigingen te voorkomen. Hiervoor gebruikt men het prikbord en/of de spiegels. Versieren gebeurt samen met de bar-cie.
  9. Het is niet toegestaan (verjaardags)feesten e.d. te houden in de bar en/of tuin, tenzij met toestemming van de gehele bar-cie.
  10. Als de barkeeper de sleutel, van de bar en/of tuindeur, kwijtraakt wordt hij/zij hiervoor aansprakelijk gehouden, dit betekend dat als de sleutel niet wordt gevonden betreffende persoon zijn/ haar WA-verzekering wordt aangesproken.
  11. Nieuwe mensen draaien de eerste2 bardiensten altijd samen met een ervaren barkeeper voordat zij zelfstandig een bardienst mogen draaien.

Het starten van een bardienst:

  1. Doe de lichten aan.
  2. Zet de glazen vanuit de vaatwasser terug op het rvs-blad (als de glazen niet in de vaatwasser zijn gewassen, even kijken of de glazen goed schoon zijn).
  3. Zet de ijsblokjesmachine aan en vul het reservoir met water (tot aan de onderkant van het bakje).
  4. Vul de spoelbak met water en voeg een paar druppels bierglasreiniger toe.
  5. Maak je bardienst gezellig met wat muziek (niet te hard) en zet de asbakken op de bar. I.v.m. brandveiligheid mogen geen brandende kaarsen e.d. op de tafels en de bar (opdracht Vestia).
  6. Zet de afzuiger(s) aan.
  7. Controleer het kasgeld van € 25,00 en het kaartnummer op de dagstaat. Als de kasinhoud en/of kaartnummer niet klopt, noteer je dit op de dagstaat.
  8. Controleer de drankvoorraad. Vul de voorraad aan. Let op: doe dit door te spiegelen (dus achteraan bijvullen zodat flesjes niet over de datum raken).

Het draaien van een bardienst:

  1. Vul de ijsemmer met ijsblokjes.
  2. Spoel voor het inschenken het glas voor met de glasspoeler (kleine kraantje bovenop).
  3. Gebruik voor het inschenken van drank altijd de bijhorende dispenser c.q. de maatschenker (3,5cc voor de jenevers en 5cc voor overige drankjes). Gebruik de juiste glazen en schenk in zoals het hoort (tot 3 mm onder de rand).
  4. Leeg gedurende je bardienst de asbakken regelmatig in de as-doofbak. I.v.m. brandgevaar nietin de prullenbak.
  5. Bij verkoop van een strippenkaart schrijf je de naam op de strippenkaart en doe je het geld in de kas.
  6. Streep op de juiste wijze en duidelijk de strippen (zie prijslijst) af en doe dit direct na het overhandigen van betreffend drankje.
  7. Zet de muziek om 24.00 zacht en na 02.00 helemaal uit. Gebruik geen bassen.
  8. Een ½ uur voor sluitingstijd laatste ronde.
  9. Zet tijdens je bardienst nootjes (pinda’s) op de bar.
  10. Eigen versnaperingen is altijd voor eigen rekening.

Afsluiten van de bardienst:

  1. De glazen omspoelen en afdrogen. De afgedroogde glazen terugzetten op de droge rvs-plaat en afdekken met een theedoek. Eventueel kan ook het glaswerk in de vaatwasser worden gewassen (vergeet dan niet de vaatwasser aan te zetten).
  2. Asbakken legen (zie punt 4d) en afwassen.
  3. Maak de bar en de tafels schoon.
  4. Leeg de ijsemmer en zet de ijsmachine uit.
  5. Maak de kas op en vul de dagstaat in. Laat zoveel mogelijk kleingeld in de geldkist zitten (er moet € 25,00 achterblijven). Vul op de nieuwe dagstaat de volgende kaartnummer en het startgeld in. Doe je baromzet met dagstaat in de enveloppe en deponeer deze in de witte brievenbus (keuken). Een kas tekort, op het eind van je bardienst, dient aangevuld te worden. Laat de kas in de kroeg staan; dit i.v.m. kas- en kaartcontrole.
  6. Lege flessen opruimen in de kratten.
  7. Doe verlichting-, afzuiger(s)- en verwarming uit en sluit de deuren af (zowel tuin-, achter- en voordeur).
  8. Na afsluiting de sleutel door de brievenbus deponeren. Sleutel niet overdragen aan de volgende barkeeper.

Het overdragen van de bar:

  1. Alleen bij een lustrumfeest of oudjaar mag een bardienst worden overgedragen.
  2. In dat geval wordt bij wisseling altijd de kas opgemaakt zoals je dat ook doet bij het einde van een normale bardienst, dus altijd de kas afsluiten en opnieuw openen.
  3. Alleen cw-ers, kandidaat-leden en donateurs die op de barlijst staan vermeld mogen een bardienst draaien.

Noteer je bardienst (tijdig) in je agenda. Voorkom dubbele afspraken!
Kun je een bardienst niet draaien, gelieve deze tijdig te ruilen.

Afdrukken