Facebook

Wat is CW7

Wonen in Centraal Wonen Zevenkamp

Kom naar DE RONDLEIDING

Volgende : Rondleidingen Afgelast tot nader order ivm coronamaatregelen.

Opgeven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Drentelen door bloemrijke dreven, Struinen door tuinen, babbelen met bewoners en nieuwkomers , verbazen over zoveel glazen , rillen van al dat kindergillen, gezamenlijk wassen maar niet plassen, zweten van vegetarisch eten,weggeven en nog gelukkig leven.


welkom ook jij...
opgeven dan ben je geheid erbij


CW7 is het leukste dorp van Rotterdam. Als je door de weelderige tuinen loopt hoor je tokkende kippen, burenpraatjes en de wind in de hoge bomen. Mensen helpen elkaar om zonnepanelen te plaatsen, geven tips over waterbeheer en energie en onderhouden samen de insectvriendelijke moestuin. Bij het eerste zonnetje trekt wie wil naar buiten met tapa’s en barbeque voor een Pot Luck picknick met elkaar. Zo’n 90 bewoners tussen de 0 en 80 jaar hebben met elkaar een prettige veilige omgeving opgebouwd aan de rand van de stad. Er zijn 60 huizen met 8 gemeenschappelijke ruimtes, 3 binnentuinen, een café, logeerkamers en een boomgaard. Hier wonen mensen die hun buren kennen en elkaar graag helpen als het nodig is. CW’ers houden van natuur en kunst en maken graag kennis met verschillende levensstijlen.

Voor kinderen is CW7 een heerlijke plek om op te groeien. Je kunt bomen klimmen, slootje springen, bloemen plukken en kikkerdril uit laten komen. In de tuinen leren peuters en kleuters op eigen benen staan en spelen met elkaar, de actieve speeltuinvereniging TakaTuka land ligt om de hoek.
Rondleidingen elke 3e zaterdag van de maand. Zie ook "Meedoen".

Vereniging CW7

CW7 is een bewonersvereniging van zestig huishoudens die wonen in één t/m vijf kamerwoningen. Er zijn acht gemeenschappelijke ruimtes bedoeld voor oa creativiteit, meditatie, klussen, eten en feesten. Er is zelfs een kroeg, een moestuin en een bioclub aanwezig. De bioclub koopt collectief biologische groente in voor eigen gebruik. Ook zijn vele bewoners actief in de proeftuin in Zevenkamp in samenwerking met Wollefoppengroen (http://www.wollefoppengroen.nl/)
Op veel gebieden worden er activiteiten ontwikkeld zoals: filmfestival, kunstroute, meditatie, veilingen, de nieuwsbrief, feesten met Sinterklaas, Kerst, Oudjaar en Pasen, etentjes, barbecues, kampvuurtjes, wandelen en fietsen. Meer contact en plezier met de buren dus is de insteek, lijkt het je leuk hieraan deel te nemen, neem dan snel een kijkje bij het gedeelte 'Lid worden en beschikbare woningen
 

Afdrukken