Skip to main content

CW Recycle Café: geslaagd en krijgt vervolg!

Reparaties Klussen Kluster

Cor, Bart en Anton zijn aan de slag gegaan met het repareren van spullen gebracht door bewoners van CW zoals een sigarettenautomaat en een babyfoon waarbij oa een kapotte stekker werd vervangen. Ook werd een heggenschaar geslepen en een houten keukentrapje gedemonteerd en opnieuw gelijmd. Helaas konden niet alle aangeboden apparaten gerepareerd worden zoals een kruimeldief met een accu die niet meer helemaal wilde opladen’…

Karel heeft 6 fietsen onder handen gehad. Er werden twee banden verwisseld, een ketting op de fiets gezet en een ketting bijgesteld.  Ook heeft Karel versnellingen afgesteld. Jinte droeg ook een steentje bij!

Ook werd het tuingereedschap voor gemeenschappelijk gebruik zoals bezems, schoffels, harken grondig onder handen genomen. Het gereedschap werd nagekeken, waar nodig gerepareerd of geslepen. Alle stelen werden van gaatjes voorzien zodat het tuingereedschap netjes opgehangen kan worden in het schuurtje waar de CW-tuinspullen staan. Ook werden er plankjes opgehangen zodat er meer ruimte is om spullen netjes op te bergen. Aan het eind van de dag zag alles er top top en opgeruimd uit.

Kleding en sieraden reparatie in het Noorderlicht

Marian en Mariette zaten klaar voor het repareren of aanpassen van kleding & sieraden en verder alles wat onder de naaimachine doorpaste. Al snel werden er niet alleen kledingstukken en sieraden langsgebracht en gingen ze aan de slag met:

– het korter maken van een jumpsuit

– naadjes lostornen

– twee Jurken inkorten

– twee broeken waarvan de zoom was losgeraakt

– een gordijn van de logeerkamer waarvan één plooi opnieuw moest worden vastgezet plooi

– het bedenken van oplossing voor een gat in een broek

– de juiste knoop zoeken en vinden voor een jurk waarvan een knoop was verdwenen

– slotje en sluiting bevestigen aan sieraden

– meerdere broeken versteld

– En het repareren van de muilkorf van Boike, de hond van Suzanne en Bart

Kledingruil CW Café

Marleen en Eva organiseerden de kledingruil in het CW-café. Meer dan 10 mensen hebben gemiddeld 5 kledingstukken ingeleverd. Jurken, jassen, blousjes, rokken, pakken. Totaal 50 stuks. Er waren 12 paar mooie merk schoenen bij. En er was zelfs een duikpak. Bij het inleveren van de kleding was er soms direct een match met een kledingstuk van iemand anders. Ook werd er gebruik gemaakt van de naaimachine van het repaircafe. Ongeveer de helft van de kleding heeft nu een nieuwe eigenaar. De andere helft is naar de kringloop gebracht en krijgt binnenkort een nieuwe eigenaar. Het was heel leuk. Wel jammer dat er alleen vrouwenkleding was.

Potluck  

Aan de Potluck in het CW-café deden zo’n 25 bewoners mee. De deelnemers hadden erg hun best gedaan om iets lekkers maken. Er was een variëteit aan heerlijke gerechten gemaakt: drie verschillende soepen, diverse Aziatische gerechten, pasta’s, salades, zelf gebakken brood  en nog veel meer. Met als afsluiting twee culinaire nagerechtjes. En zoals altijd werd er onder het genot van een hapje en drankje bijgepraat met andere bewoners.

Gooi niet weg en draag bij aan het langer gebruiken en hergebruiken van spullen!

Wat fijn dat alle spullen die naar het CW Recycle Café zijn gebracht weer (her)gebruikt kunnen worden.

Gooi kledingstukken dus niet te snel weg maar bewaar ze voor een volgende CW Recycle café om te ruilen of te laten repareren.  Ook sieraden die je niet meer draagt, bijvoorbeeld omdat de sluiting kapot is, breng ze een volgende keer naar het Recycle Café.

En heb je mechanische of kleine huishoudelijke elektrische apparaten die stuk zijn, gooi ze niet te snel weg, maar breng ze naar het CW Recycle café. Dan wordt beoordeeld of ze nog gemaakt worden.

Ook kun je kapotte apparaten (mechanisch of elektrisch) tussentijds naar het Klussen Kluster brengen. De onderdelen die nog bruikbaar zijn -transformators ed- worden eraf gehaald en  hergebruikt, de rest wordt naar het milieupark gebracht.

Als organiserend comité kijken we zeer tevreden terug op het CW Recycle Café en de Potluck.

Graag willen we iedereen bedanken die heeft meegedaan, ook veel dank aan Joyce, Cor en Lilian die de bar hebben bemenst. In het najaar gaan we opnieuw een middag organiseren met kledingbeurs en repaircafé met daaraan ook een Potluck of andere activiteit gekoppeld. Dat willen we doen op zaterdag 19 oktober. Dus zet deze datum vast in je agenda.

Eva, Marian, Mariette, Marleen en Suzanne


Patrick Geever

Patrick Geever

Carpe Diem (en ook de dag plukken)