Skip to main content

Over ons

CW7 is het leukste dorp van Rotterdam. Als je door de weelderige tuinen loopt hoor je tokkende kippen, burenpraatjes en de wind in de hoge bomen. Mensen helpen elkaar om zonnepanelen te plaatsen, geven tips over waterbeheer en energie en onderhouden samen de insectvriendelijke moestuin. Bij het eerste zonnetje trekt wie wil naar buiten met tapa’s en barbeque voor een Pot Luck picknick met elkaar. Zo’n 90 bewoners tussen de 0 en 80 jaar hebben met elkaar een prettige veilige omgeving opgebouwd aan de rand van de stad. Er zijn 60 huizen met 8 gemeenschappelijke ruimtes, 3 binnentuinen, een café, logeerkamers en een boomgaard. Hier wonen mensen die hun buren kennen en elkaar graag helpen als het nodig is. CW’ers houden van natuur, kunst en maken graag kennis met verschillende levensstijlen.

Voor kinderen is CW7 een heerlijke plek om op te groeien. Je kunt bomen klimmen, slootje springen, bloemen plukken en kikkerdril uit laten komen. In de tuinen leren peuters en kleuters op eigen benen staan en spelen met elkaar, de actieve speeltuinvereniging TakaTuka land ligt om de hoek.

Op veel gebieden worden er activiteiten ontwikkeld zoals: filmfestival, kunstroute, meditatie, veilingen, de nieuwsbrief, feesten met Sinterklaas, Kerst, Oudjaar en Pasen, etentjes, barbecues, kampvuurtjes, wandelen en fietsen. Meer contact en plezier met de buren dus is de insteek, lijkt het je leuk hieraan deel te nemen, neem dan snel een kijkje bij het gedeelte Interesse?

Kernwaarden

  • Aandacht voor anderen in de omgeving
  • Iedereen is gelijkwaardig
  • Respect en ruimte voor persoonlijke levensstijl
  • Nastreven betere leefomgeving
  • Kritisch ten aanzien van materialisme en economisch gewin
  • Zorg om ecologische problemen

Woningtypes, huisnummers en straatnamen

Type A-boven, twee kamers (8)
Type A-beneden, twee kamers (3)
Type B-boven, drie kamers (4)
Type B-beneden, drie kamers (6)
Type C, drie kamers (5)
Type D, vier kamers (9)
Type E, vijf kamers (12)
Type F, vijf kamers (7)
Type G, vijf kamers (6)

Type A beslaat één verdieping
Type B, C, D, E en F beslaan twee verdiepingen
Type G beslaat drie verdiepingen.
Sommige types A en B liggen aan een gang
Alle types C, E en F liggen aan een gang.
Types D en G liggen nooit aan een gang.

Omgeving

Centraal Wonen Zevenkamp ligt op een unieke locatie tussen het groen en de stad in. Ontdek de kilometerslange wandel- en fietspaden langs het water en door de weilanden en bossen. Pluk wilde bessen in de Taka Tuka Tuin en neem een verfrissende duik in de Zevenhuizerplas. Ga je richting de stad om te werken, winkelen of voor ander vertier? Binnen een half uur ben je met de auto, metro of fiets in het centrum.