Skip to main content

De Mensen

Cijfers

In 25 jaar is veel veranderd in de bewonerssamenstelling; 21 van de 76 volwassen bewoners wonen nog écht vanaf het begin in Centraal Wonen Zevenkamp (zie grafiek 1). Zeker in de eerste vijf jaren zijn veel starters vertrokken, mede vanwege teleurstelling en frustratie over de verschillen in verwachtingen. We kunnen zeggen dat daar nu stabiliteit in is gekomen. De oudjes die er nu nog wonen gaan waarschijnlijk nooit meer verhuizen.


Scheefgroei

Opvallend is ook dat onder de volwassenen, vrouwen altijd in de meerderheid zijn geweest binnen CW7. Waarschijnlijk is dat te verklaren omdat CW7 altijd aantrekkelijk is geweest voor éénoudergezinnen. Bij de kinderen zijn de jongens steeds weer in de meerderheid (zie grafiek 2). Wat dat zegt?? Volgens Anne Marie ligt dat aan de mannen; de soort probeert zich tegen de meerderheid in te handhaven…..

Het soort huishouden is duidelijk veranderd de laatste jaren. We zien een toename van  énpersoonshuishoudens, meestal de vroegere één ouder waarvan de kinderen de deur uit zijn, met tegelijkertijd een zeer sterke afname van éénoudergezinnen (zie grafiek 3 en 4). Dit heeft mede te maken met de hoge huren waardoor een éénverdiener de huur niet meer kan opbrengen.

Hierdoor is scheefgroei ontstaan in de relatie samenstelling van de huishoudens en de grootte van het huis; veel éénpersoonshuishoudens in te grote woningen, die niet willen/kunnen verhuizen omdat zij vanuit hun oude rechten huurtoeslag ontvangen.


Grafiek 1: Eerste vijf jaar vertrokken veel starters uit CW7


Grafiek 2: Aantal mannen, vrouwen, jongens, meisjes


Grafiek 3: soorten huishoudens


Grafiek 4: soorten huishoudens verdeeld over 60 woningen

Overleden

In 25 jaar hebben we ongewild afscheid moeten nemen van 8 bewoners. Deze pagina’s zijn voor hen.


Fechbeth Hoste ✝︎,
overleden in 1993


John Geldhof ✝︎,
overleden in 1995


Jean Siemda ✝︎,
overleden in 1995


Hans Scholts ✝︎,
overleden in 1995


Didy van der Burg ✝︎,
overleden in 2002


Dilana van Putten ✝︎,
overleden in 2002


Frans Hoste ✝︎,
overleden in 2005


Eveline Schmitz ✝︎,
overleden in 2006