Skip to main content

Struinen in de Tuinen

Op 5 september jl. konden er door heel Nederland meer dan 100 groene oases ontdekt worden door middel van optredens, activiteiten, workshops, marktjes en terrassen. Ook Centraal Wonen Zevenkamp opende de deuren voor een middag Struinen in de Tuinen. Menigeen heeft zich laten meevoeren door mysterieuze klanken, snoep voor het oog en de groene weelderigheid in de hofjes.

En oh, wat waren we gezegend met het zonnetje dat zich na weken verschuilen achter de wolken weer liet zien. Samen met Carola was het prima vertoeven in het Westerhof. Met ons goed (aan)gevulde kunstmarktje naast het CW Café hadden we zicht op alle struinders. Bekende en onbekende nieuwsgierige gezichten kwamen gluren en een praatje maken. Zo nu en dan liep er een groep voorbij die meededen aan de wildplukwandeling of aan de CW-rondleiding. Reuze gezellig!

Ook ik was nieuwsgierig naar wat er nog meer te zien was, dus deed ik in goed gezelschap een rondje. In het Noorderlicht stond Marianne met haar curiosamarktje – ik heb nog steeds spijt van die glazen schaal die ik tóch niet had gekocht – en een paar mooie werken van haarzelf. Na wat te hebben rondgeneusd werden we buiten onthaalt door het vijftal vijfjarige meiden in prinsessenjurken. Het paste goed in het decor van de dag, alsof ze een eigen act hadden. In het Oosterhof werden we betoverd door de tonen van het klankschalenconcert. Voorzichtig gluurden we bij de Stilteruimte naar binnen. Een aantal levensaanbidders lag totaal ontspannen in de Savasana houding. Later hoorde ik dat het een hele bijzondere ervaring was geweest.

Gedurende de dag werd het steeds warmer. Gelukkig kon er in het CW Café een verkoelend drankje worden gehaald of dook Mariëtte weer op met de bolderkar. De stoeltjes in het Middenhof waren ondertussen gevuld met publiek voor het concert van Pandarosa. Een prima afsluiter van een prachtige nazomerse zondag. Hopelijk kunnen we deze editie van Struinen in de Tuinen volgend jaar nog eens dunnetjes overdoen.


Louise Leijten

Louise Leijten

Websiteredacteur CW7